Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με ροκφόρ και σταφύλια είναι ιδανική για δροσερά γεύματα τις ζεστές μέρες. Συνδυάζει την αλμυρή γεύση του ροκφόρ με την γλυκιά γεύση των σταφυλιών, δημιουργώντας μια αρμονική και ενδιαφέρουσα σαλάτα.
Είναι εύκολη στην παρασκευή και γρήγορη, ιδανική για φοιτητές, εργαζόμενους ή όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γούστα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά.
Υλικά
- 200 γρ. ζυμαρικά (π.χ. πένες, φουσίλι, βίδες)
- 100 γρ. ροκφόρ, τριμμένο
- 200 γρ. σταφύλια, κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ζυμαρικά, το ροκφόρ, τα σταφύλια, τα καρύδια και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε αμέσως.
Προαιρετικά
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στη σαλάτα, όπως ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι ή πιπεριά.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με άλλα ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φιστίκια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος τυριού αντί για ροκφόρ, όπως γκούντα ή φέτα.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News