Χωρίς αμφιβολία η εποχή του ψαριού! Γι’ αυτό σήμερα σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε μία light και νόστιμη συνταγή για σολομό, που ταιριάζει μοναδικά με χωριάτικη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού
- 100 γραμμ. μουστάρδα
- Χυμός και ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- Χυμός και ξύσμα 2 λεμονιών
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα φιλέτα με όλα τα υλικά μέσα σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά ώστε η μαρινάδα να αγκαλιάσει το σολομό. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το κάθε φιλέτο μέσα σε αντικολλητικό χαρτί ξεχωριστά και βάζουμε από πάνω λίγο από τη μαρινάδα. Κλείνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15΄ λεπτά στους 180 βαθμούς.
Follow Koolnews.gr στο Google News