Όλοι ξέρουμε την ύπαρξη των εκατομμυρίων μικροβίων που κουβαλάμε στο σώμα μας, ελάχιστοι όμως έχουν την ευκαιρία να τα παρατηρήσουν και να κατανοήσουν την σύστασή τους μέσω φυσικά ειδικών μικροβιακών εργαστηριακών μονάδων και του ειδικού τζελ που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως την «τροφή» των μικροβίων.
Για πολλούς, το εν λόγω ζελέ δεν είναι άγνωστο, καθώς σε κάποια σχολεία οι μαθητές είχαν παλαιότερα την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» το τι υπάρχει στο χέρι τους με τη βοήθεια φυσικά πεπειραμένων μικροβιολόγων.
Στα πειράματα αυτά, ο μαθητής τοποθετούσε το ένα του χέρι πάνω στο ειδικό ζελέ χωρίς πρώτα να το έχει πλύνει και το άλλο σε ένα άλλο ζελέ αφού όμως πρώτα το έχει απολυμάνει.
Τα αποτελέσματα ήταν… σοκαριστικά καθώς στο ένα κυπελάκι τα μικρόβια διαγράφονταν εμφανώς και στο άλλο η ποσότητά τους ήταν σαφώς μειωμένη, παρόλα αυτά όμως, εμφανής.
Τι θα βλέπατε στο δικό σας κυπελλάκι αν κάνατε κι εσείς τον εν λόγω πείραμα με το παιδί σας;