Είτε ελληνικό είτε τούρκικο το Ιμάμ μπαϊλντί είναι από τα αγαπημένα φαγητά τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων.
Το θέμα δεν είναι ποιος το έφτιαξε πρώτος αλλά ποιος το φτιάχνει καλύτερα τελικά και επειδή η ελληνική φέτα απογειώνει συγκεκριμένο πιάτο εδώ θα βρεις τον τρόπο για να κάνεις το καλύτερο Ιμάμ Μπαϊλντί της ζωής σου.
Μπορείς να ακολουθήσεις τη συνταγή είτε έχεις ιδέα από μαγειρική είτε είσαι εντελώς αρχάριος!
Θα χρειαστείς:
8 τσακώνικες μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι μαϊντανό
λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
3 ώριμες ντομάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
200 ml ελαιόλαδο
φέτα για το σερβίρισμα
Δες στο βίντεο αυτά που πρέπει να κάνεις