Μόνες τους ή ως συνοδευτικό, οι τηγανητές πατάτες είναι ό,τι πρέπει στην κουζίνα. Αλλά το να τις μαγειρέψετε με επιτυχία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι πολύ λιπαρές, δεν είναι πάντα εύκολο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα αλάνθαστο κόλπο για να διατηρήσετε την τραγανότητά τους και την καρδιά τους που λιώνει χωρίς να ποτίσουν με λάδι. Από την ποικιλία της πατάτας σας μέχρι τις μεθόδους μαγειρέματος, ανακαλύψτε όλες τις συμβουλές μας για νόστιμες πατάτες.
Συστατικά
Πατάτες 1 κιλό
Ηλιέλαιο
Κρύο νερό
Λευκό ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
Προετοιμασία:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 1 εκ. (μπορείτε να τις αφήσετε με τη φλούδα αλλά πρέπει να τις πλύνετε πολύ καλά).
- Βάλτε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο δοχείο και ρίξτε νερό να τις σκεπάσει.
- Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και ανακατεύουμε λίγο.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μια ώρα θα ήταν ιδανική.
- Βγάζετε τις πατάτες από το νερό και τις στεγνώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες).
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα ή τηγάνι κατάλληλο για τηγάνισμα.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες
Απολαύστε τις πιο τραγανές πατάτες!
Follow Koolnews.gr στο Google News