Το καλοκαίρι επιβάλει στο τραπέζι σας κάτι ελαφρύ και συνάμα γευστικό. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο με ιταλική πάστα συνοδευμένη από σολομό και λιαστή ντομάτα που δίνουν όχι μόνο χρώμα αλλά και μια πλούσια γεύση που θα ερεθίσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας!
Εμείς όμως το τρώμε 12 μήνες το χρόνο και είναι αγαπημένο πιάτο. Η συνταγή για να το κάνεις είναι εδω:
Τι θα χρειαστείτε (για 4-6 άτομα)
-1 συσκευασία ζυμαρικά ταλιατέλες
-200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
-1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
-1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-150 γραμμάρια σολομό κομμένο σε φέτες
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να το φτιάξετε
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό,προσθέτετε τις ταλιατέλες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.