Υλικά για 2 άτομα
1 T-bone steak
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Τηγανιτές πατάτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Προετοιμάζετε το μπάρμπεκιου με δυνατή φωτιά
2. Αλείφετε την T-bone steak με ελαιόλαδο και λεμόνι και βάζετε πιπέρι
3. Ψήνετε για 6 λεπτά μίνιμουμ την κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος της)
4. Η T-bone τρώγεται segnant ή appoint βάζοντας, αν θέλετε, λίγο βούτυρο στο σερβίρισμα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές ή λαχανικά ατμού
TIP: Επειδή είναι δύσκολο να βρείτε στην αγορά T-bone, την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μπριζόλα – με πάχος τουλάχιστον 2,5-3 εκ., γιατί αλλιώς γίνεται σκληρή σαν παντόφλα.
Οι Έλληνες χασάπηδες σπάνια δίνουν καλές μπριζόλες μικρότερου πάχους, γιατί δεν τις σιτεύουν όπως οι Αμερικάνοι ή οι Γάλλοι.
Αν βρείτε μπριζόλα γύρω στα 3 εκ., ψήστε τη σε δυνατή φωτιά 3,5-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς την μόνο μια φορά, ώστε να μείνει μέσα ροζ και να ξεροψηθεί εσωτερικά.