Το Stollen είναι ένα είδος κέικ σε σχήμα καρβελιού, που περιέχει αποξηραμένα φρούτα, ζάχαρη άχνη, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά…
ή γλάσο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό των Χριστουγέννων
Υλικά
1/2 κουταλάκι ΑΛΑΤΙ
1.200 γρ. ΑΛΕΥΡΙ
100 γρ. ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ ξεφλουδισμένη και κομμένη
2 ΑΒΓΑ
1/2 κιλό χλιαρό ΓΑΛΑ
100 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
για πασπάλισμα ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
150 γρ. ΚΟΝΤΙΝΤΑ
80 γρ. ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
400 γρ. ΒΙΤΑΜ
1 κουταλιά ΡΟΥΜΙ
350 γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ξύσμα από 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 φακελάκι ALSA ΒΑΝΙΛΕΤΑ
Εκτέλεση
1. Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε εκεί το αλάτι, το γάλα και τη μαγιά και την ανακατεύετε να διαλυθεί. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε να μείνει σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου.
2. Προσθέτετε στη λεκάνη το ΒΙΤΑΜ, τη ζάχαρη, τα αβγά, την ALSA Βανιλέτα, το λεμόνι, το ρούμι και ζυμώνετε το μείγμα ένα τέταρτο περίπου. Προσθέτετε τις σταφίδες, την αμυγδαλόψιχα και τα κόντιτα και τα ζυμώνετε ελαφρά για να αναμιχθούν τα υλικά.
3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Πλάθετε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο ρολό και τη βάζετε σε ταψί αλειμμένο με ΒΙΤΑΜ και στρωμένο με λαδόχαρτο. Την αφήνετε 20’ περίπου να φουσκώσει, την ψήνετε 45’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°. Όσο είναι ζεστά τα στόλεν τα αλείφετε με ΒΙΤΑΜ και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
elais.gr
Follow Koolnews.gr στο Google News
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]