Ριγκατόνι με πιπεριές και σπαράγγια
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. ριγκατόνι
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπερι
200 γρ. σπαράγγια
4 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. θυμάρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό…
τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις πιπεριές σε κυβάκια ή λεπτές φετούλες, σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Παίρνουμε περίπου τα 2/3 από το τηγάνι με τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε στο multi ή με μπλέντερ μαζί με το θυμάρι.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζανάκι νερό από αυτό στο οποίο έχουν βράσει.
Ρίχνουμε το νερό μαζί με τη σάλτσα και τα σπαράγγια να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε αμέσως τα ριγκατόνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε και τις υπόλοιπες πιπεριές με τα σπαράγγια, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Follow Koolnews.gr στο Google News