Μία μοναδική συνταγή για τα αγαπημένα πασχαλινά κουλουράκια από παλαιότερη εμφάνιση του Άκη Πετρετζίκη στο πρωινό του mega channel σας φέρνουμε σήμερα γιατί σιγά-σιγά πρέπει να κάνετε Τα κουμάντα σας
Να πάρουν φωτιά οι φούρνοι και τα ταψιά, να γεμίσουν με τη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη και να έχουμε να τρώμε.
ΥΛΙΚΑ για Πασχαλινά Κουλουράκια
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
300 γραμμάρια μαργαρίνη
120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
50 γραμμάρια κονιάκ
50 γραμμάρια γάλα
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρισμένο σε 2 μέρη
1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά για δέκα λεπτά περίπου.
Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά (χυμό & ξύσμα πορτοκαλιού, κονιάκ, γάλα, αυγά, βανίλιες, σόδα, μπείκιν παόυντερ, αλάτι) και το μισό από το αλεύρι.
Όταν ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι.
Κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό.
Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
TIP: Καλό αφράτεμα στη μαργαρίνη..