Υλικά (για 4-6 άτομα):
1 κιλό καλαμαράκια,1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι,1 φλιτζ. ρύζι
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο μαϊντανό,1 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρια,1 ποτήρι κόκκινο κρασί….
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:καλαμαράκια, τα κουκουνάρια και το ρύζι. Όταν σοταριστούν, ρίχνετε το κρασί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Γεμίζετε τα καλαμαράκια, τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα και τα αραδιάζετε όρθια σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε σε σιγανή φωτιά. Τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 45’. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.
Follow Koolnews.gr στο Google News