Συνταγη για το καλύτερο παστίτσιο

Συνταγη για το καλύτερο παστίτσιο

Υλικά
½ κιλό μακαρόνια χοντρά.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
8 κούπες γάλα
150 γρ. βούτυρο
20 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Επιπλέον
½ κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με τα άλλα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (θα γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ). Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με ½ κούπα τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (40 λεπτά περίπου).

2+1 συνταγές για τον σύγχρονο κοσμοπολίτη εργένη

Τζιγεροσαρμάς - Συνταγή για Τζιγεροσαρμά

Τζιγεροσαρμάς – Συνταγή για Τζιγεροσαρμά