Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα ελληνικά ορεκτικά – μια αλοιφή με βαθιά θαλασσινή γεύση και μεταξένια υφή, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και σε κάθε νηστίσιμο ή θαλασσινό γεύμα. Φτιάχνεται από ταραμά, δηλαδή αλατισμένα αυγά ψαριού (συνήθως μπακαλιάρου ή κυπρίνου), τα οποία χτυπιούνται με ψωμί ή πατάτα, ελαιόλαδο, λεμόνι και -σε πολλές παραδοσιακές εκδοχές- λίγο κρεμμύδι για έξτρα ένταση.
Εκεί όμως που η απλότητα συναντά τη νοστιμιά, είναι στην αφράτη, χειροποίητη εκδοχή της με ψωμί: μια συνταγή που απαιτεί λίγα υλικά αλλά δίνει μέγιστο αποτέλεσμα.
Η λευκή ταραμοσαλάτα ξεχωρίζει γιατί δεν περιέχει χρωστικές, έχει πιο εκλεπτυσμένη γεύση και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το άρωμα του λεμονιού και τη φρεσκάδα του καλού ελαιόλαδου.
Αν θέλεις να τη φτιάξεις κι εσύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, ακολούθησε τα σωστά βήματα και ετοίμασε έναν μεζέ που θα εντυπωσιάσει όλους στο τραπέζι με την συνταγή για ταραμοσαλάτα