Το Oνομά της είναι «cacio e pepe» και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες Mακαρονάδες που έφαγες ποτέ.
Η συνταγή αφορά 4 μερίδες οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.
Yλικά
Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Τριμμένο pecorino…
λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)
Eκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).
Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.
Mοίρασε τα Zυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Follow Koolnews.gr στο Google News
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]