Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 40′ λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά
– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες
– 300 γρ. καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 15 φύλλα φρέσκια μέντα
– 2-3 κλωναράκια δυόσμο
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 100 ml. λευκό κρασί…..
– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
– 50 ml. χυμό λεμονιού
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– 2 λεμόνια
Εκτέλεση Συνταγής
1 Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ψιλοκόβουμε με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τα όλα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνουμε και «τρίβουμε» τις αγκινάρες.
2 Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
3 Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ή και κατεψυγμένες αγκινάρες, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες μειώνουμε το κρασί στη μισή ποσότητα
– Μπορούμε στο φαγητό να προσθέσουμε πατάτες και αρακά
ΠΗΓΗ
Follow Koolnews.gr στο Google News