Φαντάσου ένα πιάτο αχνιστής χειμωνιάτικης σούπας, με βελούδινη υφή και αρώματα γης που σε τυλίγουν σαν κουβέρτα. Στο κέντρο του, ένα λαχανικό-κρυφό διαμάντι, με ελαφρώς γλυκιά γεύση και πλούσιο σώμα, που κάνει κάθε κουταλιά να μοιάζει με γαστρονομική αγκαλιά. Είναι το απόλυτο comfort food, το συστατικό-έκπληξη που χαρίζει βάθος και χαρακτήρα σε κάθε μαγειρική δημιουργία.
Κι όμως, πίσω από αυτή τη γευστική απόλαυση, κρύβεται κάτι που λίγοι γνωρίζουν. Ένα απρόσμενο «σκοτεινό» στοιχείο που, σύμφωνα με γιατρούς και ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις — ειδικά σε μικρά παιδιά. Τι είναι αυτό το λαχανικό που, ενώ μοιάζει ακίνδυνο, έχει τη δύναμη να μετατρέψει ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στον ήλιο σε αλλεργικό εφιάλτη;
Το παστινάκι κατηγορείται για πρόκληση έκζεματος μετά την κατανάλωση. Είναι όμως πραγματικά επικίνδυνο; Μάθε τι λένε οι ειδικοί και γιατί παραμένει πολύτιμο στη διατροφή μας. ΔΙΑΒΑΣΕ στο dieta.gr