Ποτό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας παρασκευάζεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα (λεμόνι πορτοκάλι μήλο αχλάδι μούρα φράουλες ανανά σταφύλια ή και μάνγκο) ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι, χυμό πορτοκαλιού και λίγο κονιάκ, ενώ κάποιοι προσθέτουν επίσης σόδα ή κάποιο άλλο ανθρακούχο αναψυκτικό.
Πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη sangre που σημαίνει αίμα χάρη στο σκούρο κόκκινο χρώμα της και ανάλογα με τα συστατικά της περιέχει πολύ ή καθόλου αλκοόλ.
Γίνεται επίσης μελευκό κρασί (σανγκρία μπλάνκα) ή με ανάμεικτο κόκκινο και λευκό.
Για το αποκριάτικο πάρτι σας φτιάξτε μια παραλλαγή που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.
Για 25-30 άτομα καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές ροδέλες 3 πορτοκάλια και σε κύβους 2 μήλα, 2 αχλάδια και 1 ανανά και βάλτε τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε από πάνω 2 μπουκάλια λευκό κρασί, 1 μπουκάλι τζιν, 1 μπουκάλι κουαντρό, τον χυμό 3 πορτοκαλιών και 2 λεμονιών και λίγη γρεναδίνη για χρώμα.
Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση προσθέτοντας κατά βούληση χυμό πορτοκαλιού ή περισσότερο αλκοόλ και αν θέλετε το ποτό σας πιο γλυκό λίγη μαύρη ζάχαρη.
Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για να κρυώσει και να απορροφήσει τα αρώματα των φρούτων. Προτού σερβίρετε (με κουτάλα της σούπας) προσθέστε μπόλικα παγάκια.
Follow Koolnews.gr στο Google News
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]