Αναζητάτε ένα πιάτο που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την παιχνιδιάρικη διάθεση;
Το ριζότο με παντζάρια είναι η ιδανική επιλογή!
Αυτό το εύκολο στην παρασκευή πιάτο:
- Ξεχωρίζει για την κρεμώδη υφή του ριζιού Arborio, που αγκαλιάζεται από τη γλυκιά γεύση των παντζαριών.
- Δημιουργεί μια χρωματική πανδαισία, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε μια γιορτή για τα μάτια.
- Προσφέρει μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών, χάρη στα παντζάρια που είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, είτε απλά να απολαύσετε ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα, το ριζότο με παντζάρια θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή!Ακολουθήστε την απλή συνταγή μας και ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία που θα σας μαγέψει!
Υλικά:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 2 παντζάρια, βρασμένα και τριμμένα
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί με το λάδι.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
- Προσθέστε σιγά-σιγά τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να ψηθεί al dente.
- Ενσωματώστε τα τριμμένα παντζάρια και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το ριζότο σε πιάτα και γαρνίρετε με τυρί παρμεζάνα.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για ακόμα πιο κρεμώδη υφή.
- Αν θέλετε, μπορείτε να σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα.
- Για μια πιο έντονη γεύση παντζαριού, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ παντζαριών.
Καλή απόλαυση!
Follow Koolnews.gr στο Google News