Οι συνταγές είναι ο χάρτης της κουζίνας. Πολλές φορές όμως είναι καλύτερο να αυτοσχεδιάζει ο μάγειρας καθώς μπορεί να βρεθεί στον πιο γευστικό κόσμο – αν βέβαια όλα πάνε καλά.
Αν λοιπόν φτιάχνετε χοιρινό στο φούρνο δεν χρειάζεται να σκοτίζετε το μυαλό σας με συνταγές για την καλύτερη σάλτσα. Κι αυτό γιατί θα την πετύχετε χωρίς συνταγή!
Ενώ έχετε βάλει στο φούρνο το χοιρινό σας, σβήστε το με ένα ποτήρι κρασί, λίγο νερό και λίγο δεντρολίβανο. Αφήστε το στη φωτιά και μετά από λίγο ενώ έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρέστε το από τη φωτιά και στραγγίξτε το ζουμί που έχει μείνει.
Ρίξτε τα υγρά από το κρέας σε μία ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα. Τώρα πρέπει να κάνετε τη σάλτσα σας πιο παχύρρευστη. Επομένως, λιώστε βούτυρο και αναμίξετε το με κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρει χρυσή όψη. Ρίξτε σιγά σιγά τη σάλτσα από την κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Αφήστε τη σάλτσα σας να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Συνεχίστε να προσθέτετε τη σάλτσα και μην ξεχνάτε το ανακάτεμα. Όταν έχει γίνει όσο παχύρρευστη θέλετε τότε προσθέστε αλάτι, πιπέρι αλλά και λίγο ακόμα κρασάκι.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και απολαύστε την πιο υπέροχη σάλτσα για χοιρινό.