Υλικά:
- 450 γρ αλεύρι
- 2 αυγα
- 225 ml γάλα
- 50 γρ ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 50 γρ βούτυρο
- 25 γρ μαγιά φρέσκια
Προετοιμασία
1. Ζεσταίνουμε πρώτα το γάλα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι με μια σήτα, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να περάσουν 10 λεπτά.
3. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, προσθέστε το γάλα και τη μαγιά και το μείγμα θα αραιωθεί πλήρως σε αυτή τη βάση.
4. Χτυπάμε το αυγό σε άλλο δοχείο και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε ξανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ.
5. Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων αν είναι σκληρό, ιδανικά διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Προσθέστε το βούτυρο στη ζύμη και ανακατέψτε. Μας αρέσουν τα ζυμαρικά με τα χέρια και δουλεύουμε για λίγα λεπτά.
7. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε για να δημιουργήσετε το τέλειο ψωμί. Όταν είναι έτοιμο, κάνουμε μια μπάλα με την πάστα και τη σκεπάζουμε με ένα πανί.
8. Αφήνουμε για 90 λεπτά σε μέρος χωρίς ρεύματα, για παράδειγμα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια ντουλάπα.
9. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπαυσης, η μαγιά θα κάνει τη ζύμη να φουσκώσει, κάτι σημαντικό για να αποκτήσετε μαλακό ψωμί γάλακτος.
Δέκα. Αφού περάσει ο χρόνος φουσκώματος, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη. Φτιάχνουμε μπαλάκια μετά τα ισιώνουμε με ένα πιάτο και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες για να του δώσουμε παραλληλόγραμμο σχήμα.
11. Κάνουμε τρία διαγώνια κοψίματα στην επιφάνεια των καρβέλιων, για να τους δώσουμε το παραδοσιακό σχήμα. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να του δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε.
12. Βάζουμε τα καρβέλια στο ταψί του φούρνου, και σκεπάζουμε με ένα πανί. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά πριν το ψήσουμε.
13. Αυτό το βήμα θα κάνει τη ζύμη πιο απαλή και τρυφερή. Λίγο πριν τελειώσει η ώρα της ξεκούρασης χτυπάμε ένα αυγό και βάφουμε τα ψωμάκια.
14 χρόνια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα τσουρέκια γάλακτος για 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά περίπου.