Οι ρεβυθοκεφτέδες αποτελούν ένα δημοφιλές πιάτο, ιδανικό για όσους αναζητούν ένα θρεπτικό, χορταστικό και οικονομικό γεύμα. Φτιαγμένοι από ρεβίθια, κρεμμύδι, σκόρδο, μυρωδικά και μπαχαρικά, οι ρεβυθοκεφτέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για vegan και vegeterian διατροφή, αλλά και για όσους νηστεύουν.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας μοιραστούμε μια εύκολη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες, καθώς και μυστικά για να τους κάνετε ακόμα πιο νόστιμους και τραγανούς.
Είτε είστε λάτρεις των ρεβυθοκεφτέδων, είτε θέλετε απλά να δοκιμάσετε μια νέα συνταγή, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε!
Ρεβυθοκεφτέδες: Νόστιμοι και θρεπτικοί!
Υλικά:
- 500 γρ. ρεβίθια ξεφλουδισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι νηστίσιμο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ρεβίθια σε αλατισμένο νερό για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, πολτοποιούμε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το καρότο, το αλεύρι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σχηματίζουμε μικρούς κεφτέδες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε ζεστούς με λεμόνι και ψωμί.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή τυρί νηστίσιμο.
- Αν θέλετε οι κεφτέδες σας να είναι πιο τραγανοί, μπορείτε να τους πανάρετε πριν τους τηγανίσετε.
- Μπορείτε επίσης να ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News