Μακαρονάδα “Τσουχτή”
Υλικά:
- 500 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά (π.χ. σπαγγέτι Νο 6)
- 200 γραμμάρια μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 4 μεγάλα αυγά
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε 200 γραμμάρια τριμμένη μυζήθρα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μυζήθρα.
- Τηγανίζουμε τα μακαρόνια μαζί με τη μυζήθρα και το βούτυρο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα) σε λίγο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέτουμε από πάνω ένα αυγό μάτι.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη μυζήθρα.
- Σπάζουμε τον κρόκο του αυγού για να “τρέξει” μέσα στα μακαρόνια.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο πεκορίνο romano στο τηγάνι μαζί με τη μυζήθρα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με γάλα.
- Μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας.
- Μπορείτε να σερβίρετε τη “Τσουχτή” με μια σαλάτα ντομάτας.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News