Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι εύκολο να φτιαχτεί και πάντα εντυπωσιάζει. Η σάλτσα ντομάτας, φέτας και μαϊντανού είναι πλούσια και γευστική, ενώ οι γαρίδες είναι ζουμερές και τρυφερές.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε γαρίδες σαγανάκι με ζυμαρικά σε λίγα μόνο βήματα. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για να φτιάξετε τις γαρίδες σας ζουμερές και γευστικές.
**Είτε είστε έμπειρος μάγειρας, είτε αρχάριος,
Ας ξεκινήσουμε!
Γαρίδες Σαγανάκι με Ζυμαρικά: Μια Νόστιμη και Εύκολη Συνταγή
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη{προαιρετικά}
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 400 γρ. ζυμαρικά
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίξτε τις γαρίδες, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε τη ντομάτα, το λευκό κρασί, τον μαϊντανό και τη φέτα.
- Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικού θέλετε.
- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χυμό λεμονιού.
- Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με φρέσκο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News