Για τους λάτρεις της πατάτας, το παρακάτω ορεκτικό αποτελεί έναν ύμνο για τον ουρανίσκο τους ενώ είναι εύκολο και γρήγορο.
Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Μισό λίτρο ηλιέλαιο
Πως θα τους φτιάξουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και χρονομετρούμε 25 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό για να τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ενώ βάζουμε στην εστία της κουζίνας ένα τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις βάζουμε σε ένα μπολ όπου και τις λιώνουμε με το πιρούνι ή με τα χέρια. Προσθέτουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει πολύ τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.