Τι πιο απλό και γρήγορο ορεκτικό από τις πατάτες στο φούρνο; Γνωστές και ως «γεώμηλα» θα σας χαρίσουν μια άμεση απόλαυση και ένα πολύ καλό συνοδευτικό για το κρέας σας.
Προετοιμασία: 10 λεπτά / Ψήσιμο: 35 λεπτά
Τι θα χρειαστείτε (για 6 άτομα)
– 8-10 μέτριες πατάτες
– 2 κ.σ. αλεύρι
– 6 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 κ.γ. ρίγανη
– Αλάτι
– Πιπέρι
Πως θα τις φτιάξετε
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς C.
2. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα.
3. Τις ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βάζετε σε δυνατή φωτιά.
4. Μετράτε ακριβώς 2 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό.
5. Σουρώνετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι, το πιπέρι και το αλάτι.
6. Βάζετε ένα ταψάκι πάνω στη φωτιά με το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε να πάει το καυτό λάδι παντού και να πάρουν ελαφρύ χρώμα (μπορείτε να το κάνετε και σε δύο δόσεις με ένα μεγάλο τηγάνι).
7. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο για 20 λεπτά.
8. Γυρνάτε προσεκτικά τις πατάτες και τις ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
9. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και προσθέτετε, αν χρειάζεται, αλάτι