Όσον αφορά τα ζυμαρικά, οι Ιταλοί είναι οι ειδικοί και όταν μαγειρεύουν μακαρόνια δεν τα σπάνε ποτέ.
Γιατί; Ο λόγος είναι πρακτικός και φαίνεται πως στην γειτονική χώρα το έχουν φιλοσοφήσει μια και τα μακαρόνια δεν είναι απλά ένα είδος τροφής. Το μαγείρεμα τους το κάνουν πάντα με ιδιαίτερες τεχνικές και δίνουν βάση τόσο στο είδος του ζυμαρικού όσο και στη σάλτσα που θα τα συνοδεύει.
Ένας από τους βασικούς κανόνες που ακολουθούν οι Ιταλοί είναι να μην σπάνε ποτέ τα μακαρόνια. Ο λόγος είναι απλός: τα σπασμένα μακαρόνια δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις.