Με αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού συνεχίζει να μας γεμίζει ο ταλαντούχος Γιάννης Αποστολάκης που φτιάχνει για τους αναγνώστες του koolnews.gr mύδια αχνιστά με φρέσκα μυρωδικά και τσίλι.
Υλικά
1 κιλό μύδια
10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά (τσίλι)
Ξύσμα από 2 λεμόνια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε καλά τα μύδια και τρίβουμε με σφουγγάρι ή βούρτσα για να φύγουν όλα όσα υπάρχουν στο εξωτερικό του κελύφους. Αφαιρούμε το «γένι» τραβώντας το προς τα πάνω.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε τα μύδια μαζί με μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. Όσα μείνουν κλειστά, τα αφαιρούμε. Αδειάζουμε το μισό νερό, χοντροκόβουμετα μυρωδικά, ψιλοκόβουμε το τσίλι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα στο τηγάνι. Αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε.