Ένα αφροδισιακό γλυκό που θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας λιγώσει μαγειρεύει ο Μανώλης Συρίγος.
ΥΛΙΚΑ
400γρ ζάχαρη
250γρ φρέσκο βούτυρο
90γρ κακάο
300γρ noutella
4 αυγά
200γρ αλεύρι
5γρ μπείκιν πάουντερ
5γρ αλατι
5γρ καφέ εσπρέσσο σε σκόνη(προαιρετικά)
100γρ σοκολάτα σε τρίμματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Έχουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το χτυπάμε με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 10 λεπτά,ύστερα προσθέτουμε τα αυγά,το κακάο, τον εσπρέσσο,τα 100 γρ από την nutella και ομογενοποιούμε, έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ και την σοκολάτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά,στις άκρες πρέπει να είναι ψημένο καλά και στο κέντρο ελαφρώς υγρό. Μόλις κρυώσει απλώνουμε και την υπόλοιπη nutella.