Σε χωνάκι ή κυπελλάκι, κρέμα ή φράουλα, με toppings ή σκέτα, τα παγωτά είναι το Α και το Ω της απόλαυσης όλες τις εποχές. Δύο συνταγές με την υπογραφή του executive σεφ του «Mandarin», Βασίλη Τζίμα, μας βάζουν σε πειρασμό!
Παγωτό βανίλια
Υλικά
2 βανίλιες φρέσκες
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γραμμ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγού
Διαδικασία
Κόβουμε τις βανίλιες στην μέση και βγάζουμε τους καρπούς. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα την ζάχαρη και τις βανίλιες. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους και σιγά σιγά ρίχνουμε το μίγμα με την κρέμα, ζεστό.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε σκεύος. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.
Σορμπέ φράουλα
Υλικά
1 φλιτζ. Νερό
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
350 γραμμ. φράουλες
80 ml χυμό από λάιμ
Διαδικασία
Λιώνουμε την ζάχαρη μέσα στο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, το βάζουμε σε ένα μπολ και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Τοποθετούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνουμε χωρίς να γίνουν πουρέ. Ρίχνουμε τις φράουλες στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε και τον χυμό λάιμ. Βάζουμε το μίγμα σε ενώ σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από δυο ώρες, βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία κάθε μια ώρα για τρεις ώρες. Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε 10 λεπτά πριν.