Η πιο νόστιμη και ιδιαίτερη πίτσα με λουκάνικα δια χειρός Άκη…
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ (με ολόκληρα κομμάτια)
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγες σταγόνες worcestershire sauce (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
- 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Για την πίτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
- 600 γρ. ζύμη για πίτσα
- 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης χοιρινά
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 4 λευκά μέτρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φέτες μπέικον, σε κομμάτια
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Για την σάλτσα: Σε ένα μπολ, βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
Για την πίτσα: Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. Από το ζυμάρι μας αφαιρούμε τα 200 γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όλη την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε στο ταψί μας όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη τόπους τόπους ώστε να μη φουσκώσει πολύ κατά τη διαδικασία του ψησίματος.
Περνάμε τα 4 λουκάνικα σε 4 ξυλάκια (για σουβλάκια) ή ανοξείδωτα σουβλάκια. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα χαράζουμε σε σπείρες.
Το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει στην άκρη το χωρίζουμε στα 4 και το κάθε ένα ζυμαράκι το ανοίγουμε σαν κορδόνι σε μάκρος τόσο ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε το λουκάνικο.
Τυλίγουμε το ζυμάρι γύρω από τα λουκάνικα τοποθετώντας το μέσα στο κόψιμο του μαχαιριού και τέλος αφαιρούμε τα ξυλάκια-ανοξείδωτα σουβλάκια.
Θα είναι σαν γεμιστά λουκάνικα με ζύμη. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα τρία. Βάζουμε τα λουκάνικα περιμετρικά της ζύμης σαν στεφάνι (να ακουμπάει στα τοιχώματα του ταψιού).
Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην ζύμη μας. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί και από πάνω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον. Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε από το ταψάκι και κόβουμε σε κομμάτια.