Η Νικολέττα Ράλλη, σε πρόσφατες δηλώσεις της από φιλανθρωπική εκδήλωση, μίλησε ανοιχτά για τον χώρο της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό, την τοξικότητα και τη στασιμότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Παρότι υπήρξε ενεργό τηλεοπτικό πρόσωπο στο παρελθόν, η παρουσιάστρια τόνισε πως δεν της λείπει η τηλεόραση, εκτός από το οικονομικό κομμάτι, καθώς η ενασχόλησή της με αυτή θα της προσέφερε μεγαλύτερα έσοδα.
«Δεν μου λείπει η τηλεόραση»
Μιλώντας στην εκπομπή Happy Day, η Νικολέττα Ράλλη ξεκαθάρισε ότι δεν της λείπει η τηλεοπτική καθημερινότητα, παρά μόνο οι σχέσεις που είχε χτίσει με τους συνεργάτες της:
«Δεν μου λείπει η τηλεόραση, ειλικρινά. Μου λείπουν κάποιες παρέες, οι σχέσεις, αυτή η καθημερινότητα, ναι, μου λείπει. Στο κομμάτι της καθαρής δουλειάς, μου λείπει μόνο το ότι θα έβγαζα παραπάνω χρήματα, αν έκανα τηλεόραση.»
Η τοξικότητα και ο ανταγωνισμός στην τηλεόραση
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε επίσης στη σκληρή πραγματικότητα του χώρου, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο της τοξικότητας δεν αφορά μόνο την τηλεόραση, αλλά οποιοδήποτε επάγγελμα με ανταγωνισμό:
«Ποιο επάγγελμα που έχει πολύ κόσμο δεν έχει τοξικότητα; Και μάλιστα ένα επάγγελμα που είναι τόσο ανταγωνιστικό.»
«Τα ίδια πρόσωπα μονοπωλούν την τηλεόραση»
Ένα από τα σημεία που τόνισε η Νικολέττα Ράλλη είναι η στασιμότητα που επικρατεί στην ελληνική τηλεόραση, καθώς εδώ και χρόνια βλέπουμε συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, παρόλο που πολλοί νέοι θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο.
«Σκέψου πόσο μεγάλος είναι ο πληθυσμός, πόσοι θα ήθελαν να κάνουν τηλεόραση και στην ουσία τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σταθερά μόνο 6 ονόματα στις γυναίκες και 4 στους άντρες. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα.»
Η δήλωσή της ανοίγει τη συζήτηση γύρω από το αν υπάρχει χώρος για νέα πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση ή αν το τοπίο παραμένει ελεγχόμενο από λίγους και συγκεκριμένους επαγγελματίες, παρά τη διάθεση του κοινού να δει κάτι φρέσκο.
Συμπέρασμα
Η Νικολέττα Ράλλη, με τη χαρακτηριστική ειλικρίνειά της, έθιξε καίρια ζητήματα που αφορούν τον χώρο της τηλεόρασης, όπως ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που κυριαρχούν σε αυτήν, η τοξικότητα του ανταγωνισμού και το οικονομικό κομμάτι που καθιστά το επάγγελμα ελκυστικό. Παρά το γεγονός ότι παραμένει εκτός τηλεοπτικού τοπίου, δείχνει ρεαλιστική και συνειδητοποιημένη για τη φύση του χώρου.