Η Μίνα Αρναούτη μέσω μιας δημοσίευσης στην προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ενημέρωσε για το γιουβέτσι που πήγε λάθος!
Η όμορφη περσόνα που είναι δεινή μαγείρισσα είχε μία άτυχη στιγμή με το γιουβέτσι! Στα τόσα χρόνια που μαγειρεύει πρώτη φορά της συνέβη αυτό και θέλησε να το μοιραστεί μαζί με τους followers στο instagram!
Το γιουβέτσι βγήκε με πολύ σάλτσα με αποτέλεσμα να μην τρώγεται.
Η λύση φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι και το delivery αλλά εμείς δεν θα παραλείψουμε να δώσουμε μία συμβουλή στη Μίνα Αρναούτη για το πως θα κάνει το τέλειο γιουβέτσι
Γιουβέτσι μοσχαριού στο φούρνο
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι, μπούτι ή σπάλα, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το φύλλο δάφνης.
- Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
- Προσθέστε το κριθαράκι και αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το φαγητό σε ένα γιουβέτσι ή σε ένα ταψί.
- Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο γιουβέτσι σας, όπως καρότα, πατάτες ή πιπεριές.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι στο γιουβέτσι πριν το ψήσετε στο φούρνο.
- Μπορείτε να σερβίρετε το γιουβέτσι με ψωμί και τζατζίκι.
- Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ νερο-κριθαρακι ειναι 3-1 (3 κουπες νερο 1 ρύζι)
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News