Εύκολη και εντυπωσιακή τάρτα με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί σε τραγανή σφολιάτα.
Υλικά
- 1 ½ φύλλο έτοιμη σφολιάτα
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 120 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 300 γρ. ντοματίνια
- 1 ντομάτα μικρή, σε φέτες
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 4-5 ελιές κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
- Λίγο βασιλικό φρέσκο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αβγό και αφήνουμε τα ταρτάκια στην άκρη.
Τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε φύλλου, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες του φύλλου περίπου 1 εκατοστό, το κατσικίσιο τυρί, τη μισή ζάχαρη, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες ντομάτες, τις ελιές και το βαλσάμικο ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα πασπαλίζουμε στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα και να φουσκώσει το φύλλο. Σερβίρουμε την τάρτα με ντομάτα ζεστή, γαρνίροντας με ωμό ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού.