Ο Μανώλης Συρίγος μαγειρεύει σολωμό με κρούστα μυρωδικών μουστάρδας και δίνει στο ψάρι μια άλλη διάσταση, αποδεικνύοντας ότι η κρούστα είναι ότι και η κουβέρτα για τον άνθρωπο: δίνει άλλη αξία στο πιάτο!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα,κομμένο σε κομμάτια των 250γρ
150 γρ ψωμί του τοστ μπαγιάτικο χωρίς κόρα,τριμμένο
20 γρ ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
20 γρ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
20 γρ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
60 γρ μουστάρδα
40 γρ ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές και αλείφουμε την πάνω μεριά με μουστάδρα.
Σε ενα μικρό μπολ ανακατεύουμαι το ψωμί με τα μυρωδικά και το ξύσμα του λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε το μίγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού.
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η κρούστα,περίπου για 15 λεπτά.