Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο αγαπημένος σεφ και κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς, ξέθαψε μια… αλησμόνητη ανάμνηση από την εποχή που υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό – και πιο συγκεκριμένα ως Εύζωνας.
Όσοι τον γνωρίζουν μέσα από τις αυστηρές δοκιμασίες του MasterChef, δύσκολα φαντάζονται τον Κοντιζά σταθερό, ακούνητο, καμαρωτό σε φυλάκιο. Κι όμως, ο σεφ είχε φορέσει τη φουστανέλα και είχε υπηρετήσει ως Εύζωνας στο Σύνταγμα, σε μια από τις πιο τιμητικές θέσεις της θητείας.
Στο Instagram, με αφορμή τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο ίδιος αποφάσισε να θυμηθεί – και να μοιραστεί – μια άκρως διασκεδαστική στιγμή από εκείνη την περίοδο.
«Κάμποσα χρόνια πριν, όταν κατέφθαναν ορδές τουριστών από τη μακρινή Ασία με σκοπό να επισκεφθούν τον Παρθενώνα κ να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτό στο Σύνταγμα για να θυμούνται. Κ έπεφταν πάνω σε αυτήν την κλασική αρχαιοελληνική ομορφιά», έγραψε ο σεφ.
Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ο Σωτήρης Κοντιζάς συνέχισε την ανάρτησή του εξηγώντας πως οι τουρίστες – κυρίως από την Ασία – έδειχναν μια «απογοήτευση» όταν αντίκριζαν εκείνον στη στολή του Εύζωνα.
«Κάτι μουρμουρούσαν, βλέμματα όλο απορία κ απογοήτευση, έψαχναν κυτίο παραπόνων κ τελικά πήγαιναν στο ζευγάρι μου τον Αντώνη που ήταν Ζαππείου κ έπαιρναν αυτό που ήθελαν εξαρχής».
Με αυτά τα λόγια, ο σεφ δείχνει για ακόμη μία φορά πως, εκτός από το να μαγειρεύει εξαιρετικά και να κρίνει αυστηρά, ξέρει να αυτοσαρκάζεται και να κρατά τις αναμνήσεις του με ένα χαμόγελο.