Υλικά:
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνετε με το κρασί (αν χρησιμοποιήσετε) και αφήνετε να εξατμιστεί.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Ενώ βράζει η σάλτσα, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο τυρί (προαιρετικά).
Tips:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα μανιτάρια, πιπεριές ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας.
- Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε καυτερή πιπεριά.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικού θέλετε, όπως πένες, χυλοπίτες ή ριγκατόνι.
Follow Koolnews.gr στο Google News