Υλικά:
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ρίξτε το κριθαράκι και ανακατέψτε καλά.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
- Προσθέστε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
- Ρίξτε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
- Σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο κριθαρότο σας, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή καρότο.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σαφράν στο ζωμό λαχανικών για να δώσετε στο κριθαρότο σας ένα πιο χρυσαφένιο χρώμα και μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
- Μπορείτε να σερβίρετε το κριθαρότο σας με φέτα, ψωμί και λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News