Θα χρειαστείτε
1 κούπα* φρέσκο βούτυρο ( εμείς τα φτιάχνουμε με βούτυρο Κερκυρας)
2 κούπες ζάχαρη
6 κρόκους αυγού
2 κουταλιές αμμωνία (30gr)
1 κούπα* γάλα
1 κουταλιά….
βανίλια (περίπου 3-4 δόσεις)
3/4 αλέυρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με 2 κούπες ζάχαρη να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και σιγά σιγά και τη βανίλια.
Σε μία κούπα γάλα διαλύουμε τις 2 κουταλιές αμμωνίας (30gr).
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και τα 3/4 του κιλού αλεύρι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι ή με το γάτζο για ζύμωμα προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μαλακιά, να πλάθεται χωρίς να κολλά στα χέρια.
Πλάστε κορδόνια στο πάχος δακτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί το ένα μακριά απο το άλλο γιατι θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο σε λίγο νερό και ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτα
Καλή επιτυχία
* Η κούπα λογίζεται για 250ml όγκο
Follow Koolnews.gr στο Google News