Οι επιστήμονες φοβούνται ότι μία νέα μετάλλαξη του Covid-19 η οποία σαρώνει στο Περού μπορεί και να είναι ανθεκτική στα εμβόλια.
Η μετάλλαξη Lambda, ή C.37, φαίνεται να εμφανίστηκε στο Περού τον περασμένο Αύγουστο – και πλεον έχει κάνει το Περού τη χώρα που έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτου πανδημίας στον κόσμο.
Η ανησυχητική μετάλλαξη λάμδα έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε περίπου 30 χώρες, κυρίως στη Λατινική Αμερική – αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέγραψε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Στο Περού, η μετάλλαξη λάμδα αντιπροσώπευε το 81% των νέων λοιμώξεων από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ενώ σύμφωνα με σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins η χώρα έχει έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο οπου πεθαίνει το 10% περίπου όσων νοσήσουν, διπλάσιο ποσοστό από τη δεύτερη χώρα που είναι η Ουγγαρία
Το Περού έχει 600 θανάτους στους 100.000 όταν οι ΗΠΑ έχουν 185
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη αναγνωρίσει τη νέα μετάλλαξη Λάμδα ενώ σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Χιλή όπου ήδη έχει εξαπλωθεί η μετάδοση του κορονοιού από το στέλεχος αυτό η μετάλλαξη αυτή έχει πιθανή αυξημένη μεταδοτικότητα και πιθανά αυξημένη αντίσταση στα εξουδετερωτικά αντισώματα των εμβολίων.
Δείχνει ξακάθαρα σύμφωνα με την έρευνα να αποφεύγει τα εμβόλια καλύτερα από άλλα στελέχη δημοσίευσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χιλής στο Σαντιάγο αφού οι μεταλλάξεις που υπάρχουν στην ακίδα πρωτεΐνης της παραλλαγής λάμδα παρέχουν διαφυγή στα εξουδετερωτικά αντισώματα.
Η έρευνα καταλήγει ότι: Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η παραλλαγή έχει εξαπλωθεί γρήγορα στο Περού, τον Ισημερινό, τη Χιλή και την Αργεντινή, πιστεύουμε ότι η Λάμδα έχει σημαντικές δυνατότητες να γίνει μια παραλλαγή παγκόσμιας ανησυχίας!
Διαβάστε το ξένο δημοσιευμα εδω