Οι καραβίδες στα κάρβουνα αποτελούν ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο, ιδανικό για τραπεζώματα με φίλους και οικογένεια. Η νοστιμιά τους είναι ακαταμάχητη, ενώ η προετοιμασία τους είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε.
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκες καραβίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. ρίγανη
- 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλύνετε καλά τις καραβίδες και αφαιρέστε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο την ουρά.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε τις καραβίδες στο μείγμα και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα.
- Αφήστε τις καραβίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά, ιδανικά για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Προετοιμάστε τα κάρβουνα σε μια ψησταριά ή barbeque.
- Σουβλίστε τις καραβίδες σε ξύλινα σουβλάκια, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσα σε κάθε μια.
- Ψήστε τις καραβίδες στα κάρβουνα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
- Σερβίρετε ζεστές με λεμόνι, τσίλι και ψωμί για να τις απολαύσετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως μπούκοβο, θυμάρι ή δεντρολίβανο.
- Αν δεν έχετε ξύλινα σουβλάκια, μπορείτε να ψήσετε τις καραβίδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Μην ψήνετε τις καραβίδες για πολύ ώρα, γιατί μπορεί να στεγνώσουν και να χάσουν τη νοστιμιά τους.
- Σερβίρετε τις καραβίδες με μια δροσερή σαλάτα ή με ρύζι.
Follow Koolnews.gr στο Google News