Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
- Βουτάμε τα καλαμαράκια στον χυλό, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε ζεστά με λεμόνι.
Συμβουλές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να γίνουν τα καλαμαράκια πιο αφράτα.
- Αντί για αλεύρι, μπορούμε να πανάρουμε τα καλαμαράκια σε σιμιγδάλι.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο για να δώσουμε άρωμα στα καλαμαράκια.
- Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα καλαμαράκια με ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, χταπόδι ξιδάτο ή άλλα νηστίσιμα πιάτα.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News