Σύμφωνα με τον Ιταλό σεφ Φάμπιο Βιβιάνι, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο βράσιμο των μακαρονιών είναι η προσθήκη ελαιόλαδου στο νερό.
Γιατί είναι λάθος;
- Το ελαιόλαδο δεν αποτρέπει τα μακαρόνια από το να κολλήσουν.
- Το ελαιόλαδο δημιουργεί μια λιπαρή μεμβράνη στην επιφάνεια του νερού, η οποία εμποδίζει τη σάλτσα να κολλήσει στα μακαρόνια.
- Το ελαιόλαδο αλλοιώνει τη γεύση της σάλτσας.
Πώς να βράσετε σωστά τα μακαρόνια:
- Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό.
- Αλατίστε το νερό όταν αρχίσει να βράζει.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στο νερό όταν βράσει και ανακατέψτε καλά.
- Μην προσθέσετε ελαιόλαδο στο νερό.
- Βράστε τα μακαρόνια al dente, δηλαδή να έχουν μια ελαφριά “μαστιχιά”.
- Στραγγίξτε τα μακαρόνια καλά και ρίξτε τα αμέσως στη σάλτσα.
Συμβουλές για τέλεια μακαρονάδα:
- Χρησιμοποιήστε μακαρόνια υψηλής ποιότητας.
- Φτιάξτε τη σάλτσα από φρέσκα υλικά.
- Μην παραβράσετε τα μακαρόνια.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να φτιάξετε τέλεια μακαρονάδα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!
Follow Koolnews.gr στο Google News