Η αγαπημένη συνήθεια της Κυριακής είναι το μπάρμπεκιου! Γι’ αυτό από εδώ και πέρα θα σου προτείνουμε πολλές και διαφορετικές ιδέες για ψήσιμο κρέατος. Ξεκινάμε με λαχταριστές και μαλακές μπριζόλες σε μαρινάδα με λάιμ και καστανή ζάχαρη…
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Χυμό από ½ λάιμ
4 μπριζόλες
Για τη σαλάτα
1 μέτριο μάνγκο σε κύβους
1 ώριμο αβοκάντο σε κύβους
1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
Μία χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ με την καστανή ζάχαρη και το λάιμ. Τις αφήνουμε μέσα στο μείγμα για όση ώρα θέλουμε. Τις αφαιρούμε από τη μαρινάδα και τις τοποθετούμε σε μία καυτή σχάρα.
Τις ψήνουμε από την κάθε πλευρά από 5 έως επτά λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλουμε τις μπριζόλες μας. Τις κατεβάζουμε και τις τυλίγουμε για λίγα λεπτά με αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστές και συνοδεύουμε με τη σαλάτα μας.