Παλαιότερα η Μεγάλη Πέμπτη ήταν αφιερωμένη σε όλες τις οικογένειες στο βάψιμο των αβγών. Τώρα πλέον υπάρχει η δυνατότητα να τα αγοράσουμε έτοιμα κάτι που κάνουν πλέον πάρα πολλοί.
Αν όμως επιμένετε να γευθείτε τη χαρά της… δημιουργίας τότε αυτή είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας.
Οι οδηγίες βήμα βήμα
- Επιλέγουμε λευκά αυγά αν θέλουμε έντονο, φωτεινό αποτέλεσμα και σκουρόχρωμα αυγά αν θέλουμε πιο βαθύ.
- Πλένουμε καλά τα αβγά πριν τα βράσουμε.
- Δεν βάζουμε πολλά αβγά στην κατσαρόλα, γιατί μπορεί να χτυπηθούν και να σπάσουν. Αν κάποιο αβγό ραγίσει ενώ βράζει, το βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει καλά.
- Αφήνουμε τα αβγά να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της βαφής.
- Επιλέγουμε μη τοξικές βαφές αβγών σε κόκκινο ή όποιο άλλο χρώμα θέλουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1,5 λίτρο χλιαρό νερό, 4 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί και τη βαφή αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τα βρασμένα αβγά σε δόσεις μέσα στην κατσαρόλα με το διάλυμα και τα αφήνουμε εκεί για 3-5 λεπτά. Τα αυγά πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας, όχι το ένα πάνω στο άλλο.
- Βγάζουμε τα αβγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
- Βάζοντας λίγο λάδι σε χαρτί κουζίνας, γυαλίζουμε τα αβγά.
Και μερικές πρόσθετες συμβουλές:
- Τα βρασμένα αβγά δεν πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου περισσότερο από μία εβδομάδα.
- Για να καθαρίσουμε την κατσαρόλα μετά το βάψιμο, ρίχνουμε άσπρο ξύδι και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια την κανονικά με υγρό πιάτων.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Follow Koolnews.gr στο Google News