Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
- ¼ φλ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
- ¼ φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, λιωμένο ή 1/4 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
- 1 μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο (340 γρ)
- 250 γρ σαλάτα πράσινη της επιλογής μας (π.χ. ρόκα, σπανάκι, λόλα)
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 4 ραπανάκια, σε φέτες
- 1 καρότο, σε λεπτές λωρίδες
- ½ μέτριο ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
- Blue cheese, θρυμματισμένο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. Βάζουμε το κρέας και 1/4 φλ. ντρέσινγκ σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων που κλείνει και το κινούμε να καλυφθεί με το ντρέσινγκ.
Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Κρατάμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και την πετάμε. Ψήνουμε το φιλέτο στο γκριλ, σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε το κρέας στην άκρη για 5 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες. Μοιράζουμε την πράσινη σαλάτα σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε κρέας, ντοματίνια, ραπανάκια, καρότο και αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με blue cheese, εφόσον επιθυμούμε και επιπλέον πιπέρι. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.