Γαρίδες σαγανάκι: Γεύση θάλασσας σε χρόνο μηδέν!
Ψάχνετε για ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικό πιάτο; Το γαρίδες σαγανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Με απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα θάλασσας.
Η συνταγή για γαρίδες σαγανάκι είναι απλή και μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά για να δώσετε στο πιάτο σας μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί για επιπλέον γεύση.
- Αντί για φέτα, μπορείτε να προσθέσετε τυρί γκούντα ή χαλούμι.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι πιπεριές ψιλοκομμένες
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Προσθέτουμε τη φέτα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί στο στάδιο 3 για επιπλέον γεύση.
- Αντί για φέτα, μπορείτε να προσθέσετε τυρί γκούντα ή χαλούμι.
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι πιπεριές ψιλοκομμένες στο στάδιο 2.
- Μπορείτε να σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News