Η είδηση της εισόδου της τραγουδίστριας Ειρήνης Παπαδοπούλου στο πιλοτήριο πολιτικού αεροσκάφους έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην πρωινή εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. Το περιστατικό συνέβη σε πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, με το βίντεο που ανέβασε η τραγουδίστρια στα social media να γίνεται viral και να δημιουργεί κύμα επικρίσεων.
Το χρονικό του περιστατικού
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε υλικό από την επίσκεψή της στο πιλοτήριο, κατά τη διάρκεια κανονικής πτήσης με επιβάτες. Οι δύο πιλότοι, που εργάζονται για μεγάλη αεροπορική εταιρεία, φέρεται να την άφησαν να εισέλθει στον χώρο του πιλοτηρίου, γεγονός που παραβιάζει τους αυστηρούς κανονισμούς ασφάλειας. Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν τους πιλότους σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ακόμα και της απόλυσης.
Η αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου
Η παρουσιάστρια, σχολιάζοντας το περιστατικό, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της:
«Το σοκαριστικό είναι ότι υπήρχαν κανονικά επιβάτες στο αεροπλάνο, ήταν κανονική πτήση».
Η Κατερίνα Καινούργιου, μάλιστα, τόνισε ότι το περιστατικό δεν αποτελεί απλή αβλεψία, αλλά σοβαρή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. «Πήρε στον λαιμό της και τους πιλότους», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Οι απόψεις ειδικών
Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου και ο κυβερνήτης πολιτικής αεροπορίας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι οποίοι ανέλυσαν το περιστατικό από νομική και τεχνική σκοπιά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η νομοθεσία έχει γίνει εξαιρετικά αυστηρή τα τελευταία χρόνια, ειδικά όσον αφορά την πρόσβαση στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια πτήσης.
Ο κ. Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, ενώ ο δικηγόρος ανέφερε ότι οι πιλότοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες.
Πού οδηγεί το περιστατικό;
Το συμβάν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών και την εκπαίδευση των πιλότων σε θέματα ασφαλείας. Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη αυστηρότερης επιτήρησης, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.