Μελέτες που έχουν επικεντρωθεί σε αιωνόβιους ανά τον κόσμο, συμφωνούν ότι τα γονίδια είναι μόνο ένας παράγοντας – αλλά όχι ο πιο καθοριστικός, σε ότι αφορά την μακροζωία και την καλή υγεία…
Ο χρόνος είναι μια έννοια που ισχύει για όλους. Ασταμάτητος και αμείλικτος δεν δωροδοκείται και δεν επιστρέφει. Παρόλα αυτά, τα ενθαρρυντικά νέα είναι ότι αν ο στόχος μας είναι η μεγάλη σε διάρκεια και καλή ζωή, η διαδικασία της φθοράς μπορεί να επιβραδυνθεί με διαφόρους τρόπους.
Αν θέλετε να διατηρήσετε και να προστατεύεστε μελλοντικά την υγεία σας διαγράψτε από το συνήθειες σας το τσιγάρο, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, την καθιστική ζωή και την υπερφαγία.
Η μεσογειακή διατροφή και η άσκηση έχουν κατά γενική παραδοχή ευεργετικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου δεν γερνά και ασθενεί μόνο το μυαλό αλλά και ο εγκέφαλος μας. Η σωματική μας υγεία δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν δεν έχουμε σώας τας φρενας.
Συνεπώς, το μυαλό μας, για να διατηρηθεί σε εγρήγορση και διαύγεια χρειάζεται προπόνηση με την μορφή κοινωνικότητας, ανάπτυξη ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων αλλά και συναισθημάτων χαράς.
Ο ανεξέλεγκτος θυμός, το υπερβολικό άγχος και τα συναισθήματα μνησικακίας και φθόνου είναι τα τοξικά δηλητήρια που επηρεάζουν όχι μόνο τις επιλογές και την ψυχική μας διάθεση αλλά και τις σωματικές λειτουργίες μας.
Αντιθέτως, το γέλιο, η συναισθηματική πληρότητα που μας προσφέρουν οι σημαντικές σχέσεις, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και οι θετικές σκέψεις αυξάνουν την ενέργεια και λειτουργούν σαν προστατευτική ασπίδα για την ψυχοσωματική μας υγεία. Ίσως τελικά, δεν είναι τόσο σημαντικό να ξεπεράσουμε τα 100 χρόνια αλλά να ζήσουμε μια ζωή με καλή ψυχολογία και σε καλή φυσική κατάσταση.
Follow Koolnews.gr στο Google News