Επειδή τα παντζάρια είμαστε πολλοί που τα τρώμε με αρκετή δυσκολία, αυτή η σούπα με παντζάρια βελουτέ και γιαούρτι από το Μανώλη Συρίγο, σεφ του New Dash, θα μας αλλάξει τα μυαλά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
- 800 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 κιλά ζωμό λαχανικών( ή νερό)
- 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, τριμμένο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνoυμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα παντζάρια,το κρεμμύδι και τις πατάτες, για 3 – 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά..
- Στη συνέχεια, σουρώνουμε τη σούπα σε σουρωτήρι, αλλά κρατάμε τον ζωμό.
- Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγη ποσότητα από τον ζωμό, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μίγμα.
- Με τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα της σούπας, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και μετά την σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.
- Τελειώνοντας, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο.
Follow Koolnews.gr στο Google News