Μία από τις αγαπημένες συνήθειες της Δωροθέας Μερκούρη είναι να μαγειρεύει ιταλικά φαγητά με προϊόντα της Μεσογείου. Μακαρονάδες και πίτσες είναι το καλύτερο της.
Η μισή Ελληνίδα και μισή Ιταλίδα Δωροθέα Μερκούρη ανεβάζει τα βίντεο με τα φαγητά που φτιάχνει στα αγγλικά για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
Πριν λίγο δημοσίευσε στο προφίλ της στο instagram μία μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά.
Αντζούγια, φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, λάδι και μαϊντανός μαζί με λίγο φρυγανιά είναι αρκετά για να κάνουν την τέλεια μακαρονάδα.
Σε μία κατσαρόλα βάζεις τα μακαρόνια να βράσουν. Θα χρειαστείς επίσης δύο τηγάνια με λίγο ελαιόλαδο.
Στο πρώτο τηγάνι μόλις κάψει έριξε το σκόρδο και 2-3 αντζούγιες κομμένες και στη συνέχεια πρόσθεσε τη φρέσκια ντομάτα κομμένη με το μαχαίρι και ακολουθεί ο μαϊντανός.
Στο άλλο τηγάνι με το ελαιόλαδο έριξε λίγο τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια απλά πρέπει να ενωθεί το περιεχόμενο από τα τρία σκεύη. Η Δωροθέα Μερκούρη έβγαλε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα τα έριξε στο τηγάνι με τη σάλτσα και στη συνέχεια πρόσθεσε και την τριμμένη φρυγανιά.
Το αποτέλεσμα φαίνεται όντως λαχταριστό και νόστιμο αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατάφερε να μείνει με άσπρο φόρεμα χωρίς να πεταχτεί το παραμικρό επάνω της.
Αυτό άλλωστε παρατήρησαν και οι περισσότεροι χρήστες στα social media που σχολίασαν τη συνταγή